Kadangi Lietuvoje braškių derėjimo laikas kaip žybsnis trumpas - stabdome šią akimirką ir konservuojame. Juk aplinkui spengiant baltam šaltukui taip nuostabu išsitraukti iš sandėliuko ryškiai raudonos saldžios uogienės ar džemo ir paskanauti su šiltais blyneliais. Mmm.. Taigi...nuraškius vėlyvasias braškes iš daržo, jos pargabenamos namo...O tada...
1. Pirmiausia atskyriame nuo braškių kotelius. |
2. Tada visas perskalaujame šaltu vandenėliu. |
4. Šį skanumėlį supylame į puodus. Leidžiam užvirti ir pavirti apie 3-5 min. |
5. Karštą džemą iškart supylėme į stiklainį ir užsukome, pylėm ir sukom, pylėm ir sukom - kiekvieną atskirai. |
Štai ir turime braškių atsargų žiemai. |
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą