2012 m. lapkričio 7 d., trečiadienis

Ruduo jau įsibėgėjo, o ūkininko tempas lėtėja

Visur šlapia, pilna lapų prikritę, vakarais vis tamsiau ir tamsiau, bet man šis laikas patinka. Jis turi savo žavesį. Matai kaip viskas rimsta ir rimta,  ruošiasi pasinerti į žiemos patalus. Su gamta ir ūkininkai: vieniems anksčiau darbai pasibaigia, kitiems vėliau, atsiranda laiko poilsiui. Jau vėlų rudenį nebereikia dirbti nuo anksčiausio ryto iki vėlyvo vakaro (22 val.). Saulė pasirodo vėlai - apie 8 valandą ryto, o leidžiasi apie 5, tai aš kaip ir ta saulė, kol šviečia tol krutu, o kai jau nebe tai poilsis.
Vėlyvo rudens darbai - ne patys smagiausi, bet ir ne patys sunkiausi. Kartais tenka pašalti, pvz. valant  morkų lapus, bet čia problema ne oras, o tai kad gerai apsirengt nesugebu. Nėra blogo oro yra tik bloga apranga. Jei jau prašnekau apie morkas, tai jos šiemet užaugo gerai. Auginom tik sau, bet priaugo tikrai daugiau nei per žiemą patys suvalgysim, ar išgersime kaip sūltis. Iš kitos pusės tai čia pasisekė karvytei, nes gaus paragauti morkų ir bus daug skanaus pienuko.
Morkytės...
Aš tik pagalbininkas, visą morkų tvarkymo darbą padarė tėvai.
Kol dar viskas neužšalo skubu plauti tehniką, nes po rudeninių darbų viskas žemėmis "apėję". Plovimui naudoju nedidelį "Makita" siurbliuką, pagalbininką numeris 1 technikos plovimo darbuose. Jį nesunku  kur nusinešti ir įmetus vandens įsiurbimo žarną į visokią tarą su vandeniu plauti.
"Makita" vandens siurbliukas. Vandenį kelia į 45m.
Su juo plauti tehniką daug efektyviau nei su aukšto slėgio plovykle. Nors jis ir spaudžia nedaug atmosferų palyginus su aukšto slėgio plovyklomis, bet tiekia daug didesnį kiekį vandens, tai žemes nuneša tikrai daug greičiau... Traktorių galima nuplauti iki 3 kartų greičiau nei su aukšto slėgio plovykle. Tikrai ūkininkam rekomenduočiau tokį įsigyti, kas dar neturi...
Plaunam John Deere 'batus".
 
Plaunam plaunam plaunam...
Taip pat  labai patogus šio siurbliuko panaudojimas. Prisileidus vandens ir įsimetus konteinerį į priekabą,   galima pralėkti per visą kiemą ir visą tehniką nuprausti. Nereikia nei jokių laidų nei šlangų tampytis. 
Vandenį traukiau iš konteinerio kuris pastatytas lietaus vandeniui surinkti.

Traktoriui nuprausti užtenka trečdalio kūbinio konteinerio vandens.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą