2013 m. sausio 3 d., ketvirtadienis

Šventinė 2013 metų nuotaika

 Pirmiausia mūsų visa šeima jus sveikina su atėjusiais Naujaisiais metais. Kiekvienam mūsų dienoraščio lankytojui linki sveikatos ir daug dvasinės stiprybės 2013 metais.
Prie mūsų kaimo bažnyčios Kalėdų rytą
Aš su tėvais.
Atkreipkite dėmesį kaip nuostabiai apšalę bažnyčios sienose įmūryti akmenys. Apšalo, nes iki Kalėdų buvo didelis šaltis, o per Kalėdas atšilo - buvo apie nulį laipsnių, atsiradusi drėgmė nuo sniego greitai kondensavosi ant bažnyčios sienose esančių įšalusių akmenų.. Tikrai nuostabiai, Kalėdiškai pasipuošusi bažnyčia.
Bažnyčia Šv. Kalėdų rytą.
 2012 metais nesulaukus pasaulio pabaigos, gyvenimas tęsiasi. Niekas nestovi vietoje: tiek darbai, tiek laikrodis vis sukasi ratu. Dar prieš metus sėjai pavasarį miežius, o jau žiūrėk tuoj vėl reikės. Žemės ūkyje rato ciklas kiekviename darbe galioja.
Šią savaitę, po Naujųjų metų, vyksta apžiūrėjimas, ne laukų, bet miškelio. Tokiu skauduliu jis tapo, kai užpernai vasarą smarkiai lyjant lietums kanalą, juosiantį tuos kelis
hektarus šilelio, bebrai sugalvojo užtvenkti. Užtvenkus, didžioji dalis beržų nudžiūvo. Na ką padarysi, nudžiūvo tai nudžiūvo toj pelkutėje esantys berželiai, bet, kad jų niekaip neina išvežti, nebent imk ir rankom nešk. Visas tas šilelis ant durpės, kuri niekaip net ir žiemą nelabai išdžiūsta, o įvažiavimas į tą visą plotą vos pusantro metro tarp dviejų kanalų. Su dideliu traktoriumi neįvažiuosi, o su mažu, jei įvažiuosi, tai kažin ar po to išvažiuosi be kito traktoriaus pagalbos. Kebli situacija.
Iš beržų likę stagarai. Nulūžinėję viršūnės, viskas pradėję pūti.
Ieva šilelyje. Už jos vieninteliai dar gyvi likę berželiai.
Grįždami iš šilelio dar užsukome nusifotografuoti prie jau visai baigiančių nugriūti dvaro pastatų.
Prie dvaro pastatų.
Prie išlikusio Ivoniškio dvaro dalies.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą