2016 m. gegužės 9 d., pirmadienis

PAVASARIO SĖJA: KANAPĖLĖ (2016-05-07)

Pavasariui spalvinant gamtą, mums suteiktomis priemonėmis stengiamės prisidėti. Užvakar sėjom pluoštines kanapes, kurios pamažu užpildys kraštovaizdį žaluma.


Vyksta pasiruošimas. Keičiamas sėjamosios rato guolio riebokšlis:)
Viską išardyti ir vėl surinkti - atliktas didelis darbas.
O kur dar sureguliuoti sėjimo gylį, kad sėkloms būtų 'patogu';), nustatyti sėklos normą ir kt. Pasiruošimas užima didžiąją dalį sėjos laiko. Kanapių sėjos planavimas prasideda dar rudenį - sertifikuotų sėklų sėjai užsakymu. Pranešimų apie planuojamas sėti pluoštines kanapes rašymu...


Sėjamoji jau juda link būsimo kanapėlių lauko.
O aš paskui vežu sėklas. Pagal LR pluoštinių kanapių įstatymą galime sėti tik sertifikuotas sėklas, tad štai tokie maišai su sertifikatais patogiai įsitaisę keliauja į laukus.

Sėjamos pirmosios eilutės. 




Mindaugas karts nuo karto sustoja, stebi ir tikrina, ar darbas vyksta, taip kaip reikia, ir ar nereikia dar pasipildyti sėklų. Spėja atsakinėti ir į Jūsų skambučius.
Aš laukiu ženklo, kad besibaigia sėklos, vežu dar vieną maišą.

Čia noriu iš arčiau parodyti kaip sėjama: iš sėklų dėžės sėklų vamzdžiais kanapėlės byrą žemyn, kur yra įterpiamos, po to užžeriamos žeme.




Net žemelė dulka...

Paskutiniai potėpiai vakaro peizaže: besileisdama saulė kutena kviečių nosytes, O Mindaugas tolumoje baigia sėti kanapes. 18:43 val.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą