2012 m. rugpjūčio 20 d., pirmadienis

Raportas apie tai kaip vyksta darbai ir auga augalai rugpjūčio viduryje

        Dabar pats intensyviausias darbymetis. Pilnu tempu kuliame (jei tik leidžia oras ir jei turime kur padėti grūdus). Gerai, kad dar praeitą savaitę spėjome dvi priekabas išvežti į "Kauno grūdų" elevatorių, esantį Alytuje, nes šiandien (pirmadienį)  grūdų jau nebepriėmė. Nebent iš ūkininkų, kurie yra sudarę išankstines sutartis. O sandėlyje viskas užpildyta kvietrugiu - jau nebereikėtų pilti. Tenka dar truputį pasispausti ir manau dar supilsime bent dvi priekabas miežių ir liks dvi pripiltos: viena didžioji ir viena mažoji -pardavimui. Tikėkimės, kad tiesa, ką sakė šiandien per vakaro žinias: kitą savaitę atsidarys elevatoriai, tada galėsime atlaisvinti priekabas vasarinio rapso kūlimui.Tai tiek apie naujienas. O dabar detaliau apie darbus. 
      Kulti sekasi visai gerai: kombainas negenda. Nebet negerai tik tai, kad miežiai labai smarkiai suguldyti ir juos reikia "greboti" nuo žemės.  Toks kūlimas suryja daug laiko, bet ir negaila, kai toks geras derlius. Taip pat labai trugdo tarp javų išaugę krienai, kurie buvo sodinti prieš penkis metus, bet vistiek išdygsta jų didžiuliai lapai tarp miežių.
Šie krienai buvo sodinti prieš 5 metus, bet vis dar išlenda
Puikiai matosi buvusio krienų lauko ribos
        Vienas didžiausių krienų auginimo minusų yra tai, kad jie išlieka po derliaus nuėmimo intensyviai naikinant apie dešimt metų. Nors jie dar ilgai auga lauke, bet jau jų kasti neapsimoka, nes šaknelės būna plonos ir netinka pardavimui. Jei tokie neprižiūrėti krienai būtų kasami, tai būtų daugiau darbo nei naudos. Dar pridedu video: kitame miežių lauko gale išdygusių krienų vaizdelį, kai jie buvo sodinti prieš 8 metus.

             Mūsų kombainas be smulkintuvo, tad nukūlus, šiaudus tenka susmulkinti su traktoriumi.

               Pabaigai įdedu nuostabaus augalo burnočio nuotrauką, gaila tik, kad šįmet jo tik tiek belikę, nebus iš tokio kiekio ką parduoti, o nukultas derlius bus saugomas kitiems metams sėklai.
Burnotis
Tik tiek teturim burnočio
Tiesa burnotis kuliamas tik sulaukus šalnų, nes jo vegetacija itin ilga. Tikriausiai tada teks kulti ir sojas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą