2012 m. gruodžio 6 d., ketvirtadienis

Žiemai atėjus..

Kiekviena diena tampa vis vėsesnė. Malkų į krosnį reikia atsinešti daugiau. Keliai tapo slidūs, o pievos... buvę žalios pavirto baltomis.
Vaizdas pro langą ankstyvą šios savaitės rytą.
Visi rudeniniai ūkio darbai eina į pabaigą, beliko tik krienus pabaigti valyti (pora dienelių darbo). Tehnika visa nuplauta ir po stogu suvaryta - galės ramiai žiemoti, o ne rūdyti lauke. Prasideda kaime ramybės metas - artėja Šv. Kalėdos.


Štai pardavimui fotografavau šaknis, įdedu nuotrauką kokie gražuoliai užaugę, šiemet iškasti:
Krienai sniego patale pozuoja.
Kai ūkyje lauko darbų nėra labai daug - tai ir pasakojimas trumpas.
Beliks rašyti apie snieguotas dienas...

3 komentarai:

  1. Sveiki :) Ne kasdieniškas blogas! Sveikintina iniciatyva. Čia kaip suprantu vadinamasis jūsų ekologiškas ūkis? :) Sužinojau apie šitą blogą, perskaitęs etiketę iš jūsų pirkto produkto - šalto spaudimo sėmenų aliejaus. Geras ir gardus daiktas, stiprinu sveikatą šaltu žiemos metu! P.S. pasigedau temos apie spaudimo procesą! -.-

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dabar skaitinėjau senus komentarus ir radau Jūsų. Galiu papildyti, kad dabar apie aliejaus spaudimą galite pažiūrėti video viršuje paspaudę antraštę "Aliejaus spaudimas mūsų ūkyje".

      Panaikinti
  2. Malonu, kad domitės ne tik ką valgote, bet ir kaip produktas pagamintas nuo pat jo pirmų dienų, kai sėkla būna įterpta į žemę. Mūsų ūkį priskirčiau prie aplinką tausojančio ūkio, bet kol kas toks statusas nuo praeitų metų Lietuvoje suteikiamas tik sodams, o javų augintojams pakolkas nesuteikiamas. Mūsų ūkis daugiausiai užsiimantis javų auginimu šio statuso negali įteisinti oficialiai. Manau artimiausiu laiku tai bus galima padaryti, tada ir gausime tokį statusą, o dabar mūsų ūkis yra įprasto ūkio statuse (nes tėra tik du variantai, ekologinis arba įprastas ūkio statusas).
    Tema apie aliejaus presą, manau, yra labai svarbi, todėl jai reikia gerai pasirengti. Manau per ateinantį pusmetį viską smulkiai aprašysiu.
    Beje, rašau paskutinę šių metų (2012) dieną. Linkiu visiems daug laimės būsimais 2013 metais!

    AtsakytiPanaikinti