|
PIRMADIENIS.
2013 m. liepos mėn. 29 d. 12:02 val. - kombainas jau gerokai prabudęs iš poilsio, apžiūrėtas ir paruoštas darbui keliauja į laukus.
|
|
Diena saulėta, javai sausi. |
|
Kviečiai pirmieji byrėjo į bunkerį. |
|
Kadangi kviečių nedaug - apie pusę hektaro - apsukęs vieną kitą ratą...
|
|
Kombainas prisipildo pilną bunkerį grįžta į lauko pradžią. | | |
|
|
Kruopščiai išpila surinktus grūdelius į priekabą. |
|
Štai kokie gražūs kviečiai, vėliau jie bus išvalyti, tačiau prieš tai keliauja su traktoriumi sandėlį. |
|
Na, dalis grūdų parvažiuoja ir namo, kur iš jų, tą pačią dieną, kepami pirmieji pyragėliai. Pirmiausia grūdai išsijojami. |
|
Sumalami kviečiai. |
|
Štai kiek kviečių miltų.. Kadangi jie pilno grūdo, tad tarp baltų miltų matomos ir sėlenos, kurios, beje, labai naudingos organizmui. |
|
Iš 1,5 puodelio šilto pieno sumaišyto su 2 šaukštais mielių ir 4 šaukštais cukraus, ir 4,5 puodelio susimaltų kviečių miltų bei žiupsnelio druskos susiminkėme tešlos. |
|
Iškočioję ją gaminome štai tokius pyragėlius. Į vidų dėjome braškių džemą (apie kurį rašėme ankstesniame straipsnyje (2013 07 06). Nors čia būtų labai tikę ir naminė obuolių košė ar džemas. |
|
Orkaitėje kepė maždaug 170-180 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes. Didesnėje temperatūroje gali per greit apkepti pyragėlių viršus ir neiškepti vidus (bet čia reikia nuolat stebėti kol gražiai paskrus - gali ir greičiau iškepti, gali ir ilgiau "kaitintis" :) - priklauso nuo orkaitės. Tai štai koks grūdų kelias Smlgių šeimos ūkyje - nuo laukų iki mūsų stalo. | Aišku visas šitas gražus grūdų kelias iki stalo prasidėjo gerokai anksčiau - nuo sėjos rudenį (r.y. rugsėjo pabaigoje). Tad jeigu paskaičiuosime - reikia ne mažiau 10 mėnesių ir daug darbo, kad turėtume natūralių pyragėlių ant savo stalo. | | | |
|
P.S. Mums čia bekepant skanėstus kombainas nesiilsėjo - dar tą pačią dieną kūlė miežius:
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą