2014 m. sausio 10 d., penktadienis

Metai pasikeitė, bet liko kas neparodyta (1 dalis)

Metai bėga nesustodami: ne tik stebi iš šono kaip jie keičias, bet laiko įtakojamas sensta ir kūnas. Stengiesi ne tik dirbt, dirbt kol numirsi nieko nesupratęs, bet ir giliniesi kas esi, ką turi suprasti per gyvenimą. Jei tik dirbti ir dirbti - tuo atveju pasidarai asilu...
Ūkio dienoraštis buvo kiek nepildomas, nesu kūribingas mėgstantis kažką rašyti, tad ir dienoraštis labai greitai nesipildo. Kiek žmona papildė, tiek plėtojosi, o iš mano pusės - tik dariau nuotraukas ateičiai. Tad dabar viską pabandysiu sutalpinti. :)
Kaip jau žinot metai prasidėjo ne per geriausiai - dideli plotai kvietrugio pavasarį iššuto dėl sunkiai tirpusio sniego pavasarį.
Pavasarį atrodė taip: tolumoje matote neblogai išsilaikiusį po žiemos kvietrugį - žaliuojantį, o arčiau - iššutęs
Lyg to būtų neužtekę rugpjūtį prieš pat javų kūlimą praūžė didelė smarki audra. Taip lijo visą parą, kad nebuvau matęs per savo gyvenimą. Ir kvietrugio laukai ne tik pavasarį nuo iššutimo nukentėjo bet ir per kūlimą buvo apsemti...
Kuliant vaizdas pro kombaino langą
Kur ilgiau pabuvo vanduo - visi grūdai supuvo varpose. Tikrai gaila jau išaugintų grūdų, kuriuos buvo belikę tik nusikulti.
Štai čia miežių laukas prieš kūlimą
Štai čia po liūties atsirado ežeras, bet jau buvom nusikūlę
Nusikūlę nusikūlę, bet priekaba taip ir liko per visą naktį nakvoti lauke, nes nuleido padangą, o pradėjus lyti jau niekaip negalėjom jos ištraukti iš lauko. Teko uždengti kiniškais plonyčiais tentais - vos ne tokiais kaip plėvelė. Jau galvojau nebeatlaikys jie. Teko nuolat nuo jų semti vandenį nes per 10 min. ant jų viršaus susikaupdavo galybė vandens. Negalėjai net pažiūrėti kas ten priekaboje per lietų darėsi, jau buvau visai praradęs viltį, kad grūdai bus sausi, galvojau tikrai bus per plonytį tentuką perbėgęs vanduo ir kokia 14 tonų grūdų bus permirkę. Bet kur tau - stebuklas - ryte jie visi sausut sausutėliai, gal tik kur vietom truputį pateko vandens. Tikrai to nesitikėjau.

Nuleistą padangą ne tik teko purve keisti, bet, ir sutvarkius, kviestis pagalbos, nes mūsų traktoriai ją ištemti iš dirbos jau nebepajėgė.
Iki priekabos jokia mašina negalėjome privažiuoti, tad teko su taktoriais atkeliauti. Baisiai 'išmaknojom' dirvą.
Audra buvo tikrai stipri. Tokios buvau dar nematęs. Vienoje vietoje vanduo net skersai kelią išgraužė nemažą griovį, nes nebespėjo bėgti per pusės metro vonią. Manau šiam kartui užteks, bet dar padarysiu bent porą kitų pristatymų, nes tikrai liko ką parodyti ir papasakoti.
Iki, Mindaugas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą