2012 m. rugpjūčio 5 d., sekmadienis

Kūlimas 2012. Bėdos ir džiaugsmai

Pradėsiu nuo džiaugsmų. Jau pilnu tempu naudojame paruoštą naująją priekabėlę. Labai gerai, kad dar šiemet ją pabaigėme atnaujinti. Labai patogi: sutalpinam keturis pilnus bunkerius arba beveik pilnus penkis, bet po penkių jau būna sklidina. Taip pat ji labai tiko prie Deutz-Fahr traktoriaus, didesnės jis jau sklandžiai nebepatemtų.  Taigi įdedu video, kaip vyksta iškrovimas į priekabą.

Nespėju ilgiau pasidžiaugti, o čia jau ir kliūtys. Niekaip neįsibėgėja kūlimas, nes tik javai išdžiūsta, tai ir vėl palyja - neįmanoma kulti, nes neturim džiovyklos. Iškart į elevatorių nesinori vežti (labai daug nuskaito pinigų už drėgmę ir šiukšlingumą). Tad vis stengiamės palaukti kol javai bus sausi ir vežti į sandėlį. Daugiausiai parduodam pavasarį, kai būna aukščiausia kaina ir įmonės pasiima tiesiai iš sandėlio (tad nenuskaito už šiukšles ir drėgmę).
Kadangi penktadienį palijo, tik sekmadienį bandysim išvažiuoti į laukus, į kūlimą. Tačiau javai bus dar drėgnoki, nes vėjo visiškai nėra - javus tik kepina, o ne džiovima. Įdedu video, kokia audra artėjo penktadienį ir kaip vidurį darbo teko nuo jos bėgti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą