2012 m. birželio 12 d., antradienis

Įdomesni ūkio augalai

Sekmadienis buvo laisvesnis nuo darbų tai vakare nutariau aprodyti, kaip auga neįprasti paprastam ūkininkui augalai. Neįprasti tuo, kad ne kiekvienas Lietuvos kaime tokį augalą augina.

Šiuo metu augalai atrodo taip:

1. LINAI 
Linų laukas
 Linai kol kas auga gerai, kai kur truputį po smarkaus lietaus, matosi, numirkę - šviesesni. Bet turėtų atsigauti. Laukiam, kada pradės žydėti.

Linai iš arčiau
 
Kitas linų laukas pamiškėje
2. SOJA
Sojų laukas, apkauptais tarpuvagiais
 Šiais metais pabandėm ir sojos pasėti. Dabar pasėta mažiau nei pusė hektaro, žiūrėsime kas gausis: ar skanus bus sojų aliejus, ar galėsim kepti sojų paplotėlius. Aišku, jei išeis nukulti, nes dar niekad tokio augalo neteko su kombainu "šukuoti".

Sojos daigelis pradeda įsibėgėti
3. KRIENAI
Antramečių krienų laukas
Antrų metų krienai auga puikiai, visi nuravėti ir jau spėjo savo dideliais lapais uždengti bet kokias šalia dygstančias piktžoles. Vargu ar jau kokiai pavyks išslįsti iš po jų gaubto. O šiais metais pasodintieji dar tik kelia savo kepures.
Šiais metais pasodinti krienai dar tik mušasi iš žemės
4. BURNOTIS
Šių metų didžiausias įšūkis. Kitaip pasakius - pasisėjome bėdą. Sėkla buvo nedaigi, tai labai retai sudygo - net apkaupiant traktoriumi buvo sunku matyti  kur eilutės "eina". O piktžolės nieko nelaukė ir jau juos baigia visiškai uždengti. Manau, kad su šiuo augalu nieko gero neišeis, tai teks užarti, nebent stebuklingai jis imtų ir pradėtų augti.  Teks per vasarą palaikyti gerą pūdyma , o kitais metais vėl bandyti laimę. Tik jau su geresne sėkla.
Burnočio daigelis tarp piktžolių.


5. BRAŠKĖS
Na, nevisai neįprastas augalas, bet vis tiek įdomesnis, tuo labiau, kad prasidėjo pirmos uogos.


3 metų braškės
Pirmosios braškės noksta


Šiais metais pasodintos braškės

6. PUPELĖS
Labai jau nesiplėsiu apie šį augalą, manau jis visiems žinomas. Pasodintos kelios eilutės pabandymui - ar visos vienodai sunoks - kad būtų įmanoma kombainu nukulti. 

Pupelės daigas

PABAIGAI VIENA GRAŽI NUOTRAUKA VISIEMS ĮPRASTO AUGALO KVIETRUGIO
Kvietrugis baigia žydėti

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą