2012 m. birželio 26 d., antradienis

"Perlėkiau per laukus sekmadienio pavakarę"

Sekmadienio pavakarę buvo daugiau laiko - tuo naudodamasis greitai perlėkiau laukus, pažiūrėjau, kaip viskas auga. Keletas nuotraukų:
Ravimos pupelės. Kairėje matosi krienai
Ravimos pupelės nuo begalės piktžolių, kurios jau spėjo peraugti. Galvoje mintis, kad bergždžias reikalas. Darbo labai daug, o jos pasisėję retai ir netolygiai. Norint tinkamai jas pasėti reikia ruošti kitokią, ne javų sėjamąją. Galbūt tiktų kukurūzų... Tada tikriausiai  pavyktų pasėti kas 5 cm pupeles, jos būtų daug tankesnės.










Nuravėti krienai, beliko tik nufrezuoti tarpuvagius
Krienus greitai ir nesunkiai nuravėjau.  Nebuvo labai daug žolių ir žmona padėjo. Piktžolėtumui sumažinti labai padeda juodas pūdymas.

Pirmamečiai krienai iš arčiau


Antramečiai kairėje, pirmamečiai krienai dešinėje
Linai
Linai žydi pilnu tempu. Tik vakare žiedai susiskleidę - tai nesimato. Jei tik spėsiu, padarysiu keletą nuotraukų, kai jie dieną žydi.













Linų laukas pamiškėj
Pamiškės lauke, linuose, išsimušė nuo praeitų metų likę pabirų miežiai. Taip pat baisi piktžolė - laukinė aviža. Nors pastaroji linams netrukdys, bet kitais metais kvietrugyje, kuris bus čia sėjamas, bus galvos skausmas. Jos sėklos dirvoje išlieka net iki 6 metų.










Rapsų laukelis
Rapsai durpynėlyje. Nevienodai sudygę: kai kurie jau žydi, kiti tik tikruosius lapukus leidžia.














Braškės ekologinės 100 proc.
Braškių skynimo įkarštis. Nors visai nebuvo tręštos, net iš rudenio, taip pat, kaip visada, niekuo nepurkštos - o visgi sulauktas neblogas derlius. Galima daryti išvadą, kad joms labai tinka lietus, nors dėl tos priežasties jau tampa sunku jas nuskinti. Uogos pradėjo pūti. Atrodo skini gražią raudoną uogą, bet ji jau tau delnuose patyžta.








Rugiagėlė tarp krienų
Pabaigai: tarp krienų išdygusi rugiagėlė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą