2012 m. birželio 3 d., sekmadienis

Trumpas prisistatymas


Pabandysim prisistatyti: kas mes tokie, kas čia per ūkis ir kas čia bus rašoma.

Ūkis nedidelis - neturim nei milžiniškų traktorių, nei tūkstančių hektarų žemės, nei „džipo“ po laukus lakstyti. Jis užima truputį daugiau nei 50 hektarų. Visas ūkis yra perleistas iš mano tėvo, kuris jį dirbo nuo pat Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo.
Mūsų karvutė
Dar vaikystėj, prisimenu, tekdavo sunkiai padirbėti laukuose: karvutėms šieną rinkti, į priekaba krauti šiaudus ir vežti į lauko galą - gi nepaliksi lauke mėtytis, nes nebus įmanoma užarti. Iki dabar likęs toks truputį nemalonaus jausmo prisiminimas, kuris iškyla, kai reikia mūsų vieninteliai karvutei šieną suvežti. Tai darome kaip tik šiuo metu, bet tai tik juokai palyginus su tuo, kad tekdavo rankutėm sukrauti tiek šieno, kad pakaktų visoms 15 karvučių, kurias laikėm.
Puikiai sudygę šių metų miežiai, belieka laukti tik gero derliaus
Dabar viskas pasikeitė - man perėmus ūkį. Ūkis pakeitė savo tipą ir iš pienininkystės tapo augalininkystės. Ko tik nespėjome auginti: serbentų, kviečių, rugių, kvietrugių, bulvių, krienų, miežių, rapsų, pupelių, braškių... Tikriausiai dar liko ir daug nesuvardintų. Dabar ūkio kryptis po truputį aiškėja ir liekame prie to, kas labiausiai sekasi, ką mokame auginti ir užauginti.
Krieno daigelis mušasi iš dirvos
Šiame bloge ir pabandysiu papasakoti ką taip mes auginame, kaip kiekvienas augalėlis auga, koks vabalėlis jį graužia, kokios piktžolės puola. Blogas – ūkio dienoraštis turėtų būti spalvotas, nes ir pasaulis, kokį jį Dievas sukūrė, be galo spalvotas. Su begale augalėlių spalvų, su rasos lašeliu ant rapso lapelio, žėrinčiu visomis vaivorykštės spalvomis!
Tiesa rašysiu ne vienas, padės ir žmona Ieva. Tikiuosi pavyks kuo geriausiai pristatyti ūkį ir Jums patiks ką rašysime .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą