2013 m. liepos 6 d., šeštadienis

Dienos bėga, bėga ir nieko nelaukia

Šios dienos nuotraukų neturiu, tai greitai peržvelgsiu praėjusį mėnesį - birželį. Viskas po sėjos gerai sudygę, sparčiai veržiasi link saulės. Įdomiausia stebėti naują mūsų ūkyje auginamą augalą - pluoštinę kanapę. Atrodo ką tik pasėjai, o ji jau iš žemės išlindus, dar savaitė ji jau 20 cm ūgio, o toliau dar greičiau, nebelieka konkurenčių, net žolių - viską ji užstelbia.
Pluoštinės kanapės praėjus savaitei po sėjos.
Dar po savaitės - visos piktžolės liko prie starto lenktynėse dėl saulės.
Čia kanapės dar po geros savaitės-  visos jau pusės metro aukščio.

Visas pluoštinių kanapių laukas.
Šiuo metu, kai rašau, kanapių aukštis man iki smakro. Visos piktžolės užstelbtos, o augalas žydi pilnu tempu.
Šiemet dar auginame ir garstyčias, kurios šiuo metu jau baigia žydėti, o aš turiu jų nuotrauką kur tik pradeda augti po sėjos.
Garstyčios
Garstyčios, kaip ir kanapės, pasižymėjo greitu stelbimu. Augdamos beveik viską užstelbė, tik dabar, kai jau baigia žydėti, lenda viena kita balanda, kas šiai kultūrai labai negerai, nes balandos sėklos kuliant pakliūna kartu su garstyčiomis, kombainas dėl sėklų panašumo nesugeba jų išvalyti.
Burnotis - dar viena mūsų auginama netradicinė kultūra.
Burnotis praėjus porai savaičių po sėjos.
Gaila, kad šis augalas nestelbia piktžolių kaip pluoštinės kanapės ar garstyčios, būtų daug lengviau ir paprasčiau juos auginti, o dabar reikia juos rankomis ravėti.
Viską ravime rankomis patys, nieko nesamdome


Ravėdami gulime ant gultų, kad būtų lengviau ravėti, tad nereikėtų prisilenkus nugaros varginti. Gultai prikabinti prie traktoriaus, kurį vairuoja tėvas, o mes trise ravime burnotį. Kito būdo šį augalą apsaugoti apsaugoti nėra, todėl tenka kokią savaitę gerai pasikankinti tarp burnočių. 


Paravėjus burnotį reikia ir šviežiai prinokusių braškių pavalgyti




Taip pat teko išbandyti naują mūsų ūkyje tiesioginės sėjos sėjamąją, kuri įterpia sėklas tiesiai į nedirbtą dirvą. Pabandymui pasirinkome sideracinį pūdymą (augalai auginami tam, kad juos paskui dėl trašos įterpti į dirvą).
Tai tiek šiam kartui.










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą